zaterdag 30 januari 2021
Keunedarp kiekt

Toch nog lol met Keunedarp Kiekt
 
Echte carnavalsliefhebbers zien altijd wel een mogelijkheid om feest te vieren. Ook als de omstandigheden niet echt optimaal zijn, zoals de aanwezigheid van het coronavirus. Dat blijkt wel uit de agenda van carnavalsvereniging De Fienpreuvers. Op 30 januari wordt Keunedarp Kiekt online gehouden.
HOLTEN -  Het programma aanstaande zaterdag komt in de plaats van het traditionele fotomoment van De Fienpreuvers, die hun leden vooral uit Holten recruteren en een kleine minderheid uit Rijssen. De zotten hebben het afgelopen jaar al veel carnavaleske activiteiten door de vingers zien glippen. Zo gingen bijvoorbeeld het Prinsenbal ter gelegenheid van de Prinsenverkiezing, de hofbarverplaatsing en het Kielenbal in 2020 niet door. En: pech voor de echte liefhebbers: in 2021 zal er geen optocht worden gehouden in verband met het coronavirus.
Livestreamuitzendingen
Dit betekent natuurlijk niet dat er helemaal geen activiteiten werden gehouden. Integendeel, maar alles verliep online, bijvoorbeeld via livestreamuitzendingen. Dat was bijvoorbeeld het geval met verkiezing van Prins Wokkie Vlokkie en zijn adjudant De Buizerd, in de vaste residentie Het Bonte Paard in Dijkerhoek. ‘’Natuurlijk is het jammer dat veel activiteiten niet doorgaan op de manier zoals we altijd gewend zijn, zegt Peter Bloemendal namens de Fienpreuvers. ‘’Festiviteiten waarbij meerdere mensen bij elkaar komen kunnen voorlopig nog niet. Maar we kijken natuurlijk vooral naar wat er nog wel mogelijk is. Per evenement bekijken we of het mogelijk is, er een online activiteit van te maken. Een aantal van onze leden van de commissies Prinsenbal en Keunedarp Lacht heeft pasgeleden het idee opgevat om toch iets te doen ter gelegenheid van Keunedarp Kiekt. Daar is de activiteit op 30 januari uit te voorschijn gekomen.’’
Techniek
Volgens Bloemendal - lid van het kabinet van de zottenclub en eigenaar van Bike Totaal Bloemendal in Holten en Rijssen - verliepen eerdere uitzendingen via livestream niet altijd optimaal. ‘’In technisch opzicht liet de uitzending van de Prinsenverkiezing hier en daar wel wat te wensen over, maar we hebben gelukkig mensen genoeg met voldoende technische kennis om er toch iets leuks van te maken op 30 januari. Leden van onze vereniging en andere belangstellenden kunnen de uitzending thuis volgen en op deze manier het programma meemaken.’’
Medewerking aan het online amusementsprogramma verlenen onder meer Laurens Jan Stam, IAE Coctor, Pipapilsers en de Wienpreuverinnen, de zustervereniging van De Fienpreuvers. Op de facebookpagina van De Fienpreuvers worden verder sketches, filmpjes en prijsvragen aangekondigd, Uiteraard zullen ook de prins en zijn adjudant van zich laten horen.
Keunedarp Kiekt wordt gehouden op zaterdagavond 30 januari vanaf 20.30 uur.