Prins en Adjudant

Fienpreuvers, Fienpreuverinnen,

Mijn naam is Prins Poemba. Voluit Prins Poemba de Bourgondiër. De definitie van de Bourgondische levensstijl betekent dat het leven gevierd moet worden, en wel met lekker eten een heerlijke drankjes! Laat dat nou iets wezen waar ik en mijn adjudant ons vol overgave aan over kunnen geven.

Voor degene die ons nog niet kennen, mijn naam is Stefan Koopman. Ik woon samen met mijn vrouw Hermien Kevelam. Samen hebben wij twee prachtige dochters. In het dagelijks leven ben ik werkzaam bij Smit & Dorlas Koffiebranders als rayonmanager Twente & Achterhoek. Mijn Adjudant is Mark Schoolen, hij is getrouwd met Susan Meulenbelt en samen hebben ook zij twee kinderen. In het dagelijks leven is hij werkzaam voor het Ministerie van Defensie.

Ik ben 33 jaar oud, dit wordt mijn 11e jaar als actief lid binnen de Fienpreuvers en ik ben enorm vereerd dat ik dit jaar jullie Prins mag zijn en Skool`n als adjudant naast me heb staan. In onze vrije tijd mogen we graag de stukken vlees op de BBQ bereiden onder het genot van een lekker drankje, dit zal ook de rode draad door ons Carnavalsjaar worden. Voor de oplettende carnavalsvierder zal het op zijn gevallen dat eerder Jos de Bourgondiër ook deze titel gebruikte. Onder leiding van Oud Prins Jos de Bourgondiër ben ik ooit mijn carrière in de horeca begonnen en ben ik geworden tot wat ik nu doe. Ik vind het dan ook een eer om dezelfde titel tedragen.

 

Daarnaast zal ik de volgende titels dragen:

Wild zwijn der excellenten
Mijn vriendengroep is Club Excellent, de rest laat ik aan jullie verbeelding over.

Commandant van Sparerib tot koffieboon
de een is hobby, de andere ook.
Beschermheer van de Liezen tot de Kol
ik ben woonachtig op de Liezen, mijn adjudant op de kol.

Cheaf van de Big Five
In dit geval de Big Five binnen de Fienpreuvers
de zware mannen binnen onze vereniging

 

Ons motto dit jaar is

Hakuna Matata

u allen welbekende uitspraak van het zwijn Poemba in de film de Leeuwenkoning.
Hakuna matata betekent zoveel als, Heb geen zorgen, zorg maar dat je geniet!
En dat is wat wij nu gaan doen, tijd voor polonaise!

Parlement en Kabinet

Het kabinet is het dagelijks bestuur van de Fienpreuvers. Het kabinet doet voorstellen aan het parlement en legt ook verantwoording af aan het parlement.

Het parlement bestaat uit Prins, Adjudant, Raad van Elf, Raad van State en de Senaat. In totaal kent het parlement 54 leden. Minimaal 4 keer per jaar komt het parlement bijeen. De vergaderingen van het parlement worden voorgezeten door de voorzitter van het kabinet.

Naast het parlement kent de vereniging ook leden. Op dit moment hebben de Fienpreuvers ruim 735 leden. Eens per jaar, op 11 november, is er een algemene ledenvergadering. Na deze vergadering wordt de Hofbar overgeplaatst naar de Hofbar van het nieuwe seizoen.

Het kabinet voor het seizoen 2017-2018

Michel NijenhuisPresident
Peter BloemendalVoorzitter
Jan Julian Aanstoot      Vice-voorzitter
Arjan SchorfhaarSecretaris
Wilco RensenPenningmeester
Peter RietmanAlgemeen lid

Raad van Elf

De Raad van Elf vormt het kloppend hart van de vereniging. De boys volgen ten allen tijde de Prins en Adjudant

De Raad van Elf voor het seizoen 2017-2018 wordt gevormd door:

André Boode, Bart Linde, Guus Volkerink, Jan Julian Aanstoot, Jordy Landeweerd, Jeroen Schorfhaar, Marco Voortman, Nick Bulsink, Roy Brinkman (Veldwachter), Rick Oolbekkink, Sjors van Gerresheim, Thijs Huisman, Werner Lubbersen.

Raad van State

De Raad van State is het grootste departement in het parlement. Ze draaien volop mee in de vereniging, maar hebben iets minder verplichtingen dan de Raad van Elf. Vele zaken van organisatorische aard worden door de leden van de Raad van State geregeld. In dit departement zitten oud-Prinsen, oud-Adjudanten en oud-leden van de Raad van Elf.

De volgende heren hebben zitting in de Club van Mooie Mannen:


André Heetkamp, Arjan Mulder, Arno Poesse, Arjan Schorfhaar, Arjan Vros, Bert Jansen, Bjorn Rustebiel, Bart Soer, Chris Meyer zu Schlochtern, Fabian Dorlas, Gerrit Blankena, Gerben Grave, Geert Soer, Henk Jan Veldhuis, Marnix van der Molen, Michel Nijenhuis, Nico Leeftink, Peter Bloemendal, Peter Rietman, Robert Akkermans, Rik Deijk, Simon Grootewal, Stefan Huisman, Stefan Koopman, Tonnie Brands, Wilco Rensen, Youri Noorlander, Mark Wander Drent en Rik Dalhuisen

Senaat

In de Senaat zitten oud-Prinsen, oud-Adjudanten, oud-leden van de Raad van State en van de Raad van Elf. Deze heren hebben hun sporen binnen de vereniging ruimschoots verdiend. Het zijn onze oude wijze mannen. Zij maken deel uit van het parlement waarbij zij wat minder verplichtingen hebben dan de overige parlementariërs. Zij zijn en voelen zich echter nog zeer betrokken bij de Fienpreuvers.

Anne Jansen, Ap Jansen, Erik Spenkelink, Frans Hoes, Gerhard Möring, Gert Jan Scheperman, Henny Rustebiel, Harry van Coeverden, Jan Beltman, Jan Beunk, Jan Herman ten Velde, Remi de la Haye, Teun Deijk, Wim Bulsink, Willy Veneklaas, Wilco Vlogtman

Versierders

Een groep van 21 man die zich bezig houdt met het maken van de Prinsenwagen en de tweede wagen. Daarnaast zorgen zij, samen met de overige parlementsleden, voor de carnavaleske aankleding van het dorp en van de feestzalen.

De Versierdersgroep bestaat uit de volgende handige jongens:


Arjan Mulder, Arno Poesse, Chris Meyer zu Schlochtern, Dinant Boode, Gerben Grave, Henk Brinkman, Herman Brinkman, Harry van Coeverden, Herman Pasop, Henk Vukkink, Jan Bargboer, Rik Deijk, John Poppe, Jan Schoolen, Martijn Tiekink, Manny Wegen, Rick Oolbekkink, Roy Brinkman, Rudy Vrugteveen, Steven Boersma, Tom van Beek
Grootse Keunedarpse optocht