Prins en Adjudant

Fienpreuvers, Fienpreuverinnen, Keunedarpers, Keunedarperinnen,

Prins Plakkie van de Leggenbarg en Adjudant Gait 

Heej luu van de carnaval, vanaf noe is ut bal,
julie denkt daw uut riessen komt, moar dat is niet ut geval!


De eerste paar zinnen van ut op ACDC gebaseerde prinsenlied... Veur vele keunedarpers is de holterbarg de natuurlijke grens, mar veur ons begint Holten Oost toch echt pas bie ut bordje riessen... De Leggenbarg, woar as wie vandaan komt is vooral holtens ge-orienteerd en doar buw trots op ! Alaaf ! De Leggenbarg, det goaw dan ok zekers promoten dit seizoen, julie kunt ons al iets kennen van dinge zoas: Stroatenvoetbal, Carnavalsoptocht, lokale bandjes, Poasvuur etc etc We bunt op de Leggenbarg samen opgegreuid en altied vulle skik gehad in de holterbarg hutn maken en later op de weides crossen met brommers, auto's of wat dan ok.


Dat was Mooi Man!
Alaaf


Mar wie bunt wie dan eigenlijk:

Adjudant Gait de man van Karin van de Coop, de kameroad die veule vriendendinge regelt, de buurman die 11 van de 10 buurtfeestjes anwezig is, de volle neef van vaders kant maar vooral mien Adjudant... Adjudant Gait !!!

Alaaf


En dan ikkie zelf, Plakkie ofwel nu Prins Plakkie, Geboren als Jan Frederik Zwiers, tot een jaar of 11 luisterend naar de naam Jasper, de man van Sjaan/chantal dochter van oold Prins Harry van Schuppert en Riekie, zusje van Angela van Coeverden.


Alaaf


Prins Plakkie, de 44 jarige zoon van Henk van Tuns en wijlen Johanna , Prins Plakkie, het 10 jaar jongere broertje van Gea en zwoager van Gerrit Baan. moar ok vooral Papa van zoon Hendrik ! ons 2 joar en 3 moand oolde kereltje wonende aan de Leggenbarg.

Alaaf


Uitleg van de spreuken:

Heerser van Nix tut Voederbiet.

De muziek in ut leaven van de plak, Nix de band woar ok oold Prins Shadow in spolt, Voederbiet de benaming van fans van jovink.

 

Veurvechter van kromme tak tot rechte keu.

Kromme tak ivm poasvuur sleppen, rechte keu omdat we regelmatig een biljartballetje loat rollen.

Beschermheer van de Leggenbarg.

Geen uitleg nodig.

 

Noaber van Zundapp tot Kadett.

Touren met de zundapp, touren met de oldtimer kadett.AlaafWat kunt uleu verwachten:

We , Adjudant Gait en de 55e Prins der Fienpreuvers,Prins Plakkie goat er samen met de raad van elf en julie allemoal een fantastisch gezellig knallend, rockend, carnavalseizoen van maken...


Alaaf

Parlement en Kabinet

Het kabinet is het dagelijks bestuur van de Fienpreuvers. Het kabinet doet voorstellen aan het parlement en legt ook verantwoording af aan het parlement.

Het parlement bestaat uit Prins, Adjudant, Raad van Elf, Raad van State en de Senaat. In totaal kent het parlement 65 leden. Minimaal 4 keer per jaar komt het parlement bijeen. De vergaderingen van het parlement worden voorgezeten door de voorzitter van het kabinet.

Naast het parlement kent de vereniging ook leden. Op dit moment hebben de Fienpreuvers ruim 888 leden. Eens per jaar, op 11 november, is er een algemene ledenvergadering. Na deze vergadering wordt de Hofbar overgeplaatst naar de Hofbar van het nieuwe seizoen.

Het kabinet voor het seizoen 2022-2023

Michel Nijenhuis President
Peter Bloemendal Voorzitter
Peter Rietman Vice-voorzitter
Jan Julian Aanstoot  Secretaris
Wilco Rensen Penningmeester
Thijs Huisman Algemeen lid
Geert Veneklaas Slots      Algemeen lid

Raad van Elf

De Raad van Elf vormt het kloppend hart van de vereniging. De boys volgen ten allen tijde de Prins en Adjudant

De Raad van Elf voor het seizoen 2022-2023 wordt gevormd door:

André Boode, Danny Megelink, Edwin Dijkink, Guus Volkerink, Geert Veneklaas Slots, Jasper Kampman, Jordy Landeweerd, Leon Spikker, Max Scheperman, Robin Meijerink, Rik Oolbekkink, Sjors van Gerresheim, Thijs Huisman, Thomas Ten velde, Werner Lubbersen en Frank Voortman (Veldwachter)

Raad van Elf 2020-2021

Raad van State

De Raad van State is het grootste departement in het parlement. Ze draaien volop mee in de vereniging, maar hebben iets minder verplichtingen dan de Raad van Elf. Vele zaken van organisatorische aard worden door de leden van de Raad van State geregeld. In dit departement zitten oud-Prinsen, oud-Adjudanten en oud-leden van de Raad van Elf.

De volgende heren hebben zitting in de Club van Mooie Mannen:


Arjan Schorfhaar, Bart Linde, Bjorn Rustebiel, Dennis Bosman, Fabian Dorlas, Gerrit Blankena, Gerben Grave, Hens Janssen, Jan Julian Aanstoot, Jeroen Schorfhaar, Mark Schoolen, Martijn ten Wolthuis, Marco Voortman, Nick Bulsink, Peter Bloemendal, Peter Rietman, Rik Deijk, Stefan Huisman, Stefan Koopman, Simon Grootewal, Youri Noorlander

Senaat

In de Senaat zitten oud-Prinsen, oud-Adjudanten, oud-leden van de Raad van State en van de Raad van Elf. Deze heren hebben hun sporen binnen de vereniging ruimschoots verdiend. Het zijn onze oude wijze mannen. Zij maken deel uit van het parlement waarbij zij wat minder verplichtingen hebben dan de overige parlementariërs. Zij zijn en voelen zich echter nog zeer betrokken bij de Fienpreuvers.

Andre Heetkamp, Arjan Vros, Bart Soer, Chris Meyer zu Schlochtern, Erik Spenkelink, Gert Jan Scheperman, Geert Soer, Henk Jan Veldhuis, Mark Wander Drent, Marnix van der Molen, Michel Nijenhuis, Robert Akkermans, Rik Dalhuisen, Tonnie Brands, Wilco Rensen, Wilco Vlogtman

Versierders

Een groep van 13 man die zich bezig houdt met het maken van de Prinsenwagen en de tweede Prinsenwagen. Daarnaast zorgen zij, samen met de overige parlementsleden, voor de carnavaleske aankleding van het dorp en van de feestzalen.

De Versierdersgroep bestaat uit de volgende handige jongens:


Andre Boode, Dinant Boode, Frank Wechstapel, Gijs Muller, Herman Brinkman, Henk Vukkink, John Poppe, Herman Pasop, Leon Pasop, Nick Jongbloed, Rik Deijk, Rick Oolbekkink, Rudy Vrugteveen, Stephan Knape.

Staten Generaal

In de Staten Generaal zitten oud-Prinsen, oud-Adjudanten, oud-leden van de Senaat. Deze heren hebben hun sporen binnen de vereniging ruimschoots verdiend. Het zijn dé oude wijze mannen. Zij maken deel uit van het parlement waarbij zij geen verplichtingen hebben. Zij zijn en voelen zich echter nog zeer betrokken bij de Fienpreuvers.

Anne Jansen , Frans Hoes, Gerard Möring, Harry van Coeverden, Jan Beltman, Jan Herman ten Velde, Teun Deijk, Wim Bulsink, Willy Veneklaas