Prins en Adjudant

Fienpreuvers, Fienpreuverinnen, Keunedarpers, Keunedarperinnen,

Het is een biezondere tied en in deze bijzondere tijden mag ik als Prins WokkieVlokkie regeren over het mooie Keunedarp.

Voor degene die mij niet kent, mijn is Wilco Vlogtman. Woonachtig in het mooie buurtschap Dijkerhoek waar ik geboren en getogen ben. Hier woon ik samen met Annet. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als accountmanager bij CIREX, een staalgieterij in Almelo.
In deze bijzondere tijd ben ik blij dat Adjudant De Buizerd mij terzijde staat. Als er één man is in Keunedarp die hoogspanning aan kan is hij het. Bij velen is hij beter bekend als de Buisman. Op zondag en voor zijn moeder is het gewoon Stefan Huisman. Stefan woont samen met Sandra, dochter Zoë en zoon Vinz. De Buizerd werkt als meetspecialist bij Liander (het Essent van Gelderland).

Als Prins WokkieVlokkie draag ik, met trots, de titels
Grösdröger van ’n Diekerhook
Grootvorst van ’n Bolink tot aan de Hegeman
Dagobert der Fienpreuvers
Man of Steel en
Veurvechter van het kloare vaccin

Een hele rij waarvan velen zich misschien afvragen waar dit nu eigenlijk wel niet vandaan komt. Daarom een korte uitleg:

De prinsennaam WokkieVlokkie heb ik te danken aan een glansrol als robot gespeeld tijdens de opkomstact van Prins Erik de Miene.
Zoals genoemd ben ik geboren en getogen in Dijkerhoek. Een groot deel van mijn jeugd (en ietsje meer) heb ik gewoond in het gebouw dat ook wel bekend staat als de Grösdrögerije, vandaar Grösdröger van ’n Diekerhook. Grootvorst van ’n Bolink tot de Hegeman verwijst naar mijn geboortehuis, De Bolink in Dijkerhoek, en mijn voorzitterschap van beheerstichting De Hegeman. Als voorzitter van deze stichting mag ik leiding geven aan een fantastische groep vrijwilligers die actief zijn voor molen De Hegeman.

Als jong broekie begon ik mijn carrière bij de Fienpreuvers als Adjudant van Prins Johan uut ’n Waterhook. Ondertussen zijn we een eeuwigheid verder en heb ik vele functies binnen de Fienpreuvers mogen vervullen. Hieronder het penningmeesterschap van de vereniging en sinds twee jaar mag ik de penningen van de Keunefeesten beheren. Aan deze beide functies heb ik de titel Dagobert der Fienpreuvers te danken.

Man of Steel verwijst naar mijn dagelijks werk. Bij wasmodelgieterij CIREX worden dagelijks duizenden onderdelen in vele verschillende staallegeringen geproduceerd.
Degene die mij kent weet dat ik geen bierdrinker ben. Als het op alcoholische versnaperingen aankomt gaat mijn voorkeur duidelijk naar een gin-tonic of een colaatje met een ‘kloar’-borreltje. Als Veurvechter van het kloare vaccin beveel ik dit dan ook van harte aan. Vaccineren kun je tenslotte leren.
Toen mij gevraagd werd of ik dit jaar Prins der Fienpreuvers te worden, dacht ik nog: kleine tweede golf, even rap vaccineren met elkaar en dan kunnen we tijdens het carnavalsseizoen er met z’n allen weer volop tegenaan. Helaas is gebleken dat de realiteit toch veel weerbarstiger is. De tweede golf houdt flink huis, het vaccineren is net begonnen en enkele mutaties dreigen de situatie er niet beter op te maken.

Het is helaas de situatie zoals deze is. Wij, adjudant De Buizerd en ik, kijken vooral wat er allemaal wel kan. Er was een fantastische on-line avond met Keunedarp Kiekt en ook heeft u nu De Fienpreuver weer voor u liggen. Net of alles gewoon normaal is…

Als Prins en adjudant hopen we dat iedereen gezond zal blijven en er het beste van weet te maken. Kijk naar wat er wel kan, dit alles onder ons motto: ’T IS EEN BIEZONDERE TIED, STAY SAFE!
Alaaf, Prins WokkieVlokkie

Parlement en Kabinet

Het kabinet is het dagelijks bestuur van de Fienpreuvers. Het kabinet doet voorstellen aan het parlement en legt ook verantwoording af aan het parlement.

Het parlement bestaat uit Prins, Adjudant, Raad van Elf, Raad van State en de Senaat. In totaal kent het parlement 65 leden. Minimaal 4 keer per jaar komt het parlement bijeen. De vergaderingen van het parlement worden voorgezeten door de voorzitter van het kabinet.

Naast het parlement kent de vereniging ook leden. Op dit moment hebben de Fienpreuvers ruim 765 leden. Eens per jaar, op 11 november, is er een algemene ledenvergadering. Na deze vergadering wordt de Hofbar overgeplaatst naar de Hofbar van het nieuwe seizoen.

Het kabinet voor het seizoen 2020-2021

Michel Nijenhuis President
Peter Bloemendal Voorzitter
Peter Rietman Vice-voorzitter
Jan Julian Aanstoot  Secretaris
Wilco Rensen Penningmeester
Arjan Schorfhaar Algemeen lid
Thijs Huisman Algemeen lid

Raad van Elf

De Raad van Elf vormt het kloppend hart van de vereniging. De boys volgen ten allen tijde de Prins en Adjudant

De Raad van Elf voor het seizoen 2020-2021 wordt gevormd door:

Roy Brinkman, Sjors van Gerresheim, Thijs Huisman, Nick Bulsink, Jan Julian Aanstoot, Geert Veneklaas Slots, Rick Oolbekkink, Leon Spikker, Werner Lubbersen, Marco Voortman, Jordy Landeweerd, Bart Linde, André Boode, Guus Volkerink, Robin Meijerink en Frank Voortman (Veldwachter).
Raad van Elf 2020-2021

Raad van State

De Raad van State is het grootste departement in het parlement. Ze draaien volop mee in de vereniging, maar hebben iets minder verplichtingen dan de Raad van Elf. Vele zaken van organisatorische aard worden door de leden van de Raad van State geregeld. In dit departement zitten oud-Prinsen, oud-Adjudanten en oud-leden van de Raad van Elf.

De volgende heren hebben zitting in de Club van Mooie Mannen:


Arno Poesse, Arjan Schorfhaar, Bert Jansen, Bjorn Rustebiel, Fabian Dorlas, Gerrit Blankena, Gerben Grave, Hens Janssen, Jeroen Schorfhaar, Mark Wander Drent, Mark Schoolen, Martijn ten Wolthuis, Nico Leeftink, Peter Bloemendal, Peter Rietman, Rik Dalhuisen, Rik Deijk, Stefan Koopman, Simon Grootewal, Stefan Huisman, Nick Jongbloed, Wilco Rensen en Youri Noorlander

Senaat

In de Senaat zitten oud-Prinsen, oud-Adjudanten, oud-leden van de Raad van State en van de Raad van Elf. Deze heren hebben hun sporen binnen de vereniging ruimschoots verdiend. Het zijn onze oude wijze mannen. Zij maken deel uit van het parlement waarbij zij wat minder verplichtingen hebben dan de overige parlementariërs. Zij zijn en voelen zich echter nog zeer betrokken bij de Fienpreuvers.

André Heetkamp, Anne Jansen, Ap Jansen, Arjan Vros, Chris Meyer zu Schlochtern, Erik Spenkelink, Frans Hoes, Geert Soer, Gerard Möring, Gert Jan Scheperman, Henk Jan Veldhuis, Harry van Coeverden, Jan Beltman, Jan Beunk, Jan Herman ten Velde, Marnix van der Molen, Michel Nijenhuis, Robert Akkermans, Tonnie Brands, Teun Deijk, Wim Bulsink, Willy Veneklaas en Bart Soer

Versierders

Een groep van 14 man die zich bezig houdt met het maken van de Prinsenwagen en de tweede wagen. Daarnaast zorgen zij, samen met de overige parlementsleden, voor de carnavaleske aankleding van het dorp en van de feestzalen.

De Versierdersgroep bestaat uit de volgende handige jongens:


Andre Boode, Dinant Boode, Gijs Muller, Herman Brinkman, Herman Pasop, Henk Vukkink, Leon Pasop, John Poppe, Martijn Tiekink, Rik Deijk, Rick Oolbekkink, Rudy Vrugteveen, Tom van Beek, Stephan Knape en Frank Wechstapel.