Prins en Adjudant

Fienpreuvers, Fienpreuverinnen, Keunedarpers, Keunedarperinnen,

Na maandenlange voorbereiding en stilzwijgen was het 17 november eindelijk zover…. Een spectaculaire opkomst bij Het Bonte Paard en iedereen mag het nu weten: ik ben jullie 51e prins van Holtens Keunedarp. Prins Hens van Kalverderk!

Voordat ik tekst en uitleg ga geven over mijn titels en motto wil ik mijzelf eerst even kort voorstellen en natuurlijk ook mijn adjudant Zum Wolthaus.

 

Mijn naam is Hens Janssen. Ik ben 43 jaar en al meer dan 11 jaar gelukkig getrouwd met Hanneke Janssen. Samen met onze 3 prachtige kinderen Tiem, Duuk en Liz wonen we in het schitterende Dijkerhoek.

In het dagelijks leven werk ik op ZZP-basis voor verschillende opdrachtgevers en verleen ik commercieel administratieve diensten in de veehandelsbranche.

Mijn adjudant is Martijn ten Wolthuis, 40 jaar en getrouwd met Anita ten Wolthuis. Ze hebben 3 prachtige dochters: Lieke, Iris en Evi. Ook zij wonen in het schitterende Dijkerhoek. In het dagelijks leven werkt Martijn als installateur bij Van Dorp Installaties.

Martijn en ik kennen elkaar door en door. We spelen met elkaar in de band Reeperbahner Stimmungsmacher, hebben meerdere gezamenlijke vriendenclubs en zijn eigenlijk al van kinds af aan echte ‘moaten’. Als Martijn niet mijn adjudant wilde zijn, was ik nooit aan dit avontuur begonnen.

Wij zijn het komende carnavals seizoen jullie prins en adjudant der Fienpreuvers! En wi-j hebt d’r zin in!!

 

Prins Hens van Kalverderk en adjudant Zum Wolthaus

 

Mijn vader staat beter bekend in Holten onder de bijnaam ‘Kalverderk’.

Van m’n vader heb ik heel veel geleerd en ook heb ik veel aan hem te danken. Daarom wil ik heel graag deze ‘erenaam’ dragen. ’Zum Wolthaus’ is een beetje de geuzennaam van Martijn en gebruiken we tijdens optredens met onze band.

 

Troubadour van de Reeperbahn tot aan Dijkerhoek

 

We spelen al ruim 17 jaar samen in de band Reeperbahner Stimmungsmacher. Ik wil mezelf eigenlijk geen zanger noemen, maar wel een soort van entertainer, een ’troubadour’. Ja, en Dijkerhoek mag natuurlijk niet ontbreken in onze titel. Dat is onze geboortegrond en daar liggen onze roots. En daar zijn we ‘onmeunig’ trots op!

Beschermheer der Geneuglikheydt

Het woord ‘geneuglik’ gebruiken Martijn en ik vaak. We vinden dat een prachtig en allesomvattend woord. We houden ervan om met familie, vrienden, buren of andere gezellige ‘leu’ aan de tafel te zitten. Lekker eten en drinken en dan vooral ‘sprekken’. Een sterk verhaal mag best iets sterker verteld worden. Gezelligheid, goede muziek, sterke verhalen, een lekker Zuid-Duits biertje en harde wos: Geneuglik!

 

Kapitein der Capriolen

 

Ik ben niet echt handig. Zeg maar rustig ONHANDIG! Een lampje in een fitting draaien; dat lukt nog net. Een schilderijtje ophangen, daar begin ik helemaal niet aan. Dat laat ik graag door m’n buurman Wim Schoneveld of m’n adjudant Zum Wolthaus doen.

Ga je een avond met mij op stap of we gaan optreden met de Reeperbahner, dan kun je rustig wat capriolen verwachten. Het gaat vaak niet zoals gepland. Improviseren doen we graag!

Het dreigt vaak mis te gaan, maar het komt uiteindelijk allemaal weer goed. ‘As Zum Wolthaus d’r ma bi-j is….’

 

Jonckheer van Moanschie en Snorrewind

 

M’n vader is van ‘Moanschie’ en m’n moeder is van ‘Snorrewind’. Allebei families waar ik trots op ben en écht wat mee heb. Ik ben een absolute familieman en daarom deze titel.

Wi-j doet ’t samen!

Martijn en ik zijn echt tot op het bot en meer dan 100% gemotiveerd om dit te gaan doen! We voelen ons vereerd, echt waar.

Als we op pad zijn met de Reeperbahner en we beginnen bijna met optreden, zeg ik meestal tegen de jongens: “Alloh, d’r an! Die zaal moet koste wat het kost weer op de kop. Gin Half wark!”

Deze regeerperiode beschouwen we dan ook maar als één groot optreden! En we willen jullie als Keunedarp vragen ons op alle fronten te steunen en als een blok achter ons te staan! We maken er een grandioos carnavalsjaar van.

Alloh, gin half wark. D’r an! Want carnaval, dat viert wi-j hier in Keunedarp niet alleen.

Nee…..

 

‘Wi-j doet t samen!!’

Alaaf!

Prins Hens van Kalverderk & adjudant Zum Wolthaus

Prins Hens van Kalverderk en Adjudant Zum Wolthaus

Parlement en Kabinet

Het kabinet is het dagelijks bestuur van de Fienpreuvers. Het kabinet doet voorstellen aan het parlement en legt ook verantwoording af aan het parlement.

Het parlement bestaat uit Prins, Adjudant, Raad van Elf, Raad van State en de Senaat. In totaal kent het parlement 54 leden. Minimaal 4 keer per jaar komt het parlement bijeen. De vergaderingen van het parlement worden voorgezeten door de voorzitter van het kabinet.

Naast het parlement kent de vereniging ook leden. Op dit moment hebben de Fienpreuvers ruim 735 leden. Eens per jaar, op 11 november, is er een algemene ledenvergadering. Na deze vergadering wordt de Hofbar overgeplaatst naar de Hofbar van het nieuwe seizoen.

Het kabinet voor het seizoen 2018-2019

Michel Nijenhuis President
Peter Bloemendal Voorzitter
Peter Rietman Vice-voorzitter
Jan Julian Aanstoot  Secretaris
Wilco Rensen Penningmeester
Arjan Schorfhaar Algemeen lid
Thijs Huisman Algemeen lid
Parlement en Kabinet CV De Fienpreuvers

Raad van Elf

De Raad van Elf vormt het kloppend hart van de vereniging. De boys volgen ten allen tijde de Prins en Adjudant

De Raad van Elf voor het seizoen 2018-2019 wordt gevormd door:

André Boode, Bart Linde, Guus Volkerink, Jan Julian Aanstoot, Jordy Landeweerd, Jeroen Schorfhaar, Marco Voortman, Nick Bulsink, Roy Brinkman, Rick Oolbekkink, Sjors van Gerresheim, Thijs Huisman, Werner Lubbersen, Robin Meijerink, Geert Veneklaas Slots en Frank Voortman (Veldwachter).
Raad van Elf CV De Fienpreuvers

Raad van State

De Raad van State is het grootste departement in het parlement. Ze draaien volop mee in de vereniging, maar hebben iets minder verplichtingen dan de Raad van Elf. Vele zaken van organisatorische aard worden door de leden van de Raad van State geregeld. In dit departement zitten oud-Prinsen, oud-Adjudanten en oud-leden van de Raad van Elf.

De volgende heren hebben zitting in de Club van Mooie Mannen:


Arjan Mulder, Arno Poesse, Arjan Schorfhaar, Arjan Vros, Bert Jansen, Bjorn Rustebiel, Bart Soer, Chris Meyer zu Schlochtern, Fabian Dorlas, Gerrit Blankena, Gerben Grave, Geert Soer, Henk Jan Veldhuis, Mark Wander Drent, Marnix van der Molen, Michel Nijenhuis, Mark Schoolen, Nico Leeftink, Peter Bloemendal, Peter Rietman, Robert Akkermans, Rik Dalhuisen, Rik Deijk, Stefan Koopman, Simon Grootewal,  Stefan Huisman, Tonnie Brands, Wilco Rensen, Youri Noorlander.
Raad van State CV De Fienpreuvers

Senaat

In de Senaat zitten oud-Prinsen, oud-Adjudanten, oud-leden van de Raad van State en van de Raad van Elf. Deze heren hebben hun sporen binnen de vereniging ruimschoots verdiend. Het zijn onze oude wijze mannen. Zij maken deel uit van het parlement waarbij zij wat minder verplichtingen hebben dan de overige parlementariërs. Zij zijn en voelen zich echter nog zeer betrokken bij de Fienpreuvers.

Anne Jansen, Ap Jansen, Erik Spenkelink, Frans Hoes, Gerhard Möring, Gert Jan Scheperman, Harry van Coeverden, Jan Beltman, Jan Beunk, Jan Herman ten Velde, Remi de la Haye, Teun Deijk, Wim Bulsink, Willy Veneklaas, Wilco Vlogtman, Andre Heetkamp
Senaat CV De Fienpreuvers

Versierders

Een groep van 16 man die zich bezig houdt met het maken van de Prinsenwagen en de tweede wagen. Daarnaast zorgen zij, samen met de overige parlementsleden, voor de carnavaleske aankleding van het dorp en van de feestzalen.

De Versierdersgroep bestaat uit de volgende handige jongens:


Arjan Mulder, Andre Boode, Dinant Boode, Gijs Muller, Herman Brinkman, Herman Pasop, Henk Vukkink, Leon Pasop, Jan Bargboer, John Poppe, Jan Schoolen, Martijn Tiekink, Rik Deijk, Rick Oolbekkink, Rudy Vrugteveen, Tom van Beek
De Versierders CV De Fienpreuvers