Fienpreuvers, Fienpreuverinnen, Keunedarpers, Keunedarperinnen,

Het is een biezondere tied en in deze bijzondere tijden mag ik als Prins WokkieVlokkie regeren over het mooie Keunedarp.

Voor degene die mij niet kent, mijn is Wilco Vlogtman. Woonachtig in het mooie buurtschap Dijkerhoek waar ik geboren en getogen ben. Hier woon ik samen met Annet. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als accountmanager bij CIREX, een staalgieterij in Almelo.
In deze bijzondere tijd ben ik blij dat Adjudant De Buizerd mij terzijde staat. Als er één man is in Keunedarp die hoogspanning aan kan is hij het. Bij velen is hij beter bekend als de Buisman. Op zondag en voor zijn moeder is het gewoon Stefan Huisman. Stefan woont samen met Sandra, dochter Zoë en zoon Vinz. De Buizerd werkt als meetspecialist bij Liander (het Essent van Gelderland).

Als Prins WokkieVlokkie draag ik, met trots, de titels
Grösdröger van ’n Diekerhook
Grootvorst van ’n Bolink tot aan de Hegeman
Dagobert der Fienpreuvers
Man of Steel en
Veurvechter van het kloare vaccin

Een hele rij waarvan velen zich misschien afvragen waar dit nu eigenlijk wel niet vandaan komt. Daarom een korte uitleg:

De prinsennaam WokkieVlokkie heb ik te danken aan een glansrol als robot gespeeld tijdens de opkomstact van Prins Erik de Miene.
Zoals genoemd ben ik geboren en getogen in Dijkerhoek. Een groot deel van mijn jeugd (en ietsje meer) heb ik gewoond in het gebouw dat ook wel bekend staat als de Grösdrögerije, vandaar Grösdröger van ’n Diekerhook. Grootvorst van ’n Bolink tot de Hegeman verwijst naar mijn geboortehuis, De Bolink in Dijkerhoek, en mijn voorzitterschap van beheerstichting De Hegeman. Als voorzitter van deze stichting mag ik leiding geven aan een fantastische groep vrijwilligers die actief zijn voor molen De Hegeman.

Als jong broekie begon ik mijn carrière bij de Fienpreuvers als Adjudant van Prins Johan uut ’n Waterhook. Ondertussen zijn we een eeuwigheid verder en heb ik vele functies binnen de Fienpreuvers mogen vervullen. Hieronder het penningmeesterschap van de vereniging en sinds twee jaar mag ik de penningen van de Keunefeesten beheren. Aan deze beide functies heb ik de titel Dagobert der Fienpreuvers te danken.

Man of Steel verwijst naar mijn dagelijks werk. Bij wasmodelgieterij CIREX worden dagelijks duizenden onderdelen in vele verschillende staallegeringen geproduceerd.
Degene die mij kent weet dat ik geen bierdrinker ben. Als het op alcoholische versnaperingen aankomt gaat mijn voorkeur duidelijk naar een gin-tonic of een colaatje met een ‘kloar’-borreltje. Als Veurvechter van het kloare vaccin beveel ik dit dan ook van harte aan. Vaccineren kun je tenslotte leren.
Toen mij gevraagd werd of ik dit jaar Prins der Fienpreuvers te worden, dacht ik nog: kleine tweede golf, even rap vaccineren met elkaar en dan kunnen we tijdens het carnavalsseizoen er met z’n allen weer volop tegenaan. Helaas is gebleken dat de realiteit toch veel weerbarstiger is. De tweede golf houdt flink huis, het vaccineren is net begonnen en enkele mutaties dreigen de situatie er niet beter op te maken.

Het is helaas de situatie zoals deze is. Wij, adjudant De Buizerd en ik, kijken vooral wat er allemaal wel kan. Er was een fantastische on-line avond met Keunedarp Kiekt en ook heeft u nu De Fienpreuver weer voor u liggen. Net of alles gewoon normaal is…

Als Prins en adjudant hopen we dat iedereen gezond zal blijven en er het beste van weet te maken. Kijk naar wat er wel kan, dit alles onder ons motto: ’T IS EEN BIEZONDERE TIED, STAY SAFE!
Alaaf, Prins WokkieVlokkie