Fienpreuvers, Fienpreuverinnen, Keunedarpers, Keunedarperinnen,

Prins Plakkie van de Leggenbarg en Adjudant Gait 

Heej luu van de carnaval, vanaf noe is ut bal,
julie denkt daw uut riessen komt, moar dat is niet ut geval!


De eerste paar zinnen van ut op ACDC gebaseerde prinsenlied... Veur vele keunedarpers is de holterbarg de natuurlijke grens, mar veur ons begint Holten Oost toch echt pas bie ut bordje riessen... De Leggenbarg, woar as wie vandaan komt is vooral holtens ge-orienteerd en doar buw trots op ! Alaaf ! De Leggenbarg, det goaw dan ok zekers promoten dit seizoen, julie kunt ons al iets kennen van dinge zoas: Stroatenvoetbal, Carnavalsoptocht, lokale bandjes, Poasvuur etc etc We bunt op de Leggenbarg samen opgegreuid en altied vulle skik gehad in de holterbarg hutn maken en later op de weides crossen met brommers, auto's of wat dan ok.


Dat was Mooi Man!
Alaaf


Mar wie bunt wie dan eigenlijk:

Adjudant Gait de man van Karin van de Coop, de kameroad die veule vriendendinge regelt, de buurman die 11 van de 10 buurtfeestjes anwezig is, de volle neef van vaders kant maar vooral mien Adjudant... Adjudant Gait !!!

Alaaf


En dan ikkie zelf, Plakkie ofwel nu Prins Plakkie, Geboren als Jan Frederik Zwiers, tot een jaar of 11 luisterend naar de naam Jasper, de man van Sjaan/chantal dochter van oold Prins Harry van Schuppert en Riekie, zusje van Angela van Coeverden.


Alaaf


Prins Plakkie, de 44 jarige zoon van Henk van Tuns en wijlen Johanna , Prins Plakkie, het 10 jaar jongere broertje van Gea en zwoager van Gerrit Baan. moar ok vooral Papa van zoon Hendrik ! ons 2 joar en 3 moand oolde kereltje wonende aan de Leggenbarg.

Alaaf


Uitleg van de spreuken:

Heerser van Nix tut Voederbiet.

De muziek in ut leaven van de plak, Nix de band woar ok oold Prins Shadow in spolt, Voederbiet de benaming van fans van jovink.

 

Veurvechter van kromme tak tot rechte keu.

Kromme tak ivm poasvuur sleppen, rechte keu omdat we regelmatig een biljartballetje loat rollen.

Beschermheer van de Leggenbarg.

Geen uitleg nodig.

 

Noaber van Zundapp tot Kadett.

Touren met de zundapp, touren met de oldtimer kadett.AlaafWat kunt uleu verwachten:

We , Adjudant Gait en de 55e Prins der Fienpreuvers,Prins Plakkie goat er samen met de raad van elf en julie allemoal een fantastisch gezellig knallend, rockend, carnavalseizoen van maken...


Alaaf