Fienpreuvers, Fienpreuverinnen, Keunedarpers, Keunedarperinnen,

Na maandenlange voorbereiding en stilzwijgen was het 17 november eindelijk zover…. Een spectaculaire opkomst bij Het Bonte Paard en iedereen mag het nu weten: ik ben jullie 51e prins van Holtens Keunedarp. Prins Hens van Kalverderk!

Voordat ik tekst en uitleg ga geven over mijn titels en motto wil ik mijzelf eerst even kort voorstellen en natuurlijk ook mijn adjudant Zum Wolthaus.

 

Mijn naam is Hens Janssen. Ik ben 43 jaar en al meer dan 11 jaar gelukkig getrouwd met Hanneke Janssen. Samen met onze 3 prachtige kinderen Tiem, Duuk en Liz wonen we in het schitterende Dijkerhoek.

In het dagelijks leven werk ik op ZZP-basis voor verschillende opdrachtgevers en verleen ik commercieel administratieve diensten in de veehandelsbranche.

Mijn adjudant is Martijn ten Wolthuis, 40 jaar en getrouwd met Anita ten Wolthuis. Ze hebben 3 prachtige dochters: Lieke, Iris en Evi. Ook zij wonen in het schitterende Dijkerhoek. In het dagelijks leven werkt Martijn als installateur bij Van Dorp Installaties.

Martijn en ik kennen elkaar door en door. We spelen met elkaar in de band Reeperbahner Stimmungsmacher, hebben meerdere gezamenlijke vriendenclubs en zijn eigenlijk al van kinds af aan echte ‘moaten’. Als Martijn niet mijn adjudant wilde zijn, was ik nooit aan dit avontuur begonnen.

Wij zijn het komende carnavals seizoen jullie prins en adjudant der Fienpreuvers! En wi-j hebt d’r zin in!!

 

Prins Hens van Kalverderk en adjudant Zum Wolthaus

 

Mijn vader staat beter bekend in Holten onder de bijnaam ‘Kalverderk’.

Van m’n vader heb ik heel veel geleerd en ook heb ik veel aan hem te danken. Daarom wil ik heel graag deze ‘erenaam’ dragen. ’Zum Wolthaus’ is een beetje de geuzennaam van Martijn en gebruiken we tijdens optredens met onze band.

 

Troubadour van de Reeperbahn tot aan Dijkerhoek

 

We spelen al ruim 17 jaar samen in de band Reeperbahner Stimmungsmacher. Ik wil mezelf eigenlijk geen zanger noemen, maar wel een soort van entertainer, een ’troubadour’. Ja, en Dijkerhoek mag natuurlijk niet ontbreken in onze titel. Dat is onze geboortegrond en daar liggen onze roots. En daar zijn we ‘onmeunig’ trots op!

Beschermheer der Geneuglikheydt

Het woord ‘geneuglik’ gebruiken Martijn en ik vaak. We vinden dat een prachtig en allesomvattend woord. We houden ervan om met familie, vrienden, buren of andere gezellige ‘leu’ aan de tafel te zitten. Lekker eten en drinken en dan vooral ‘sprekken’. Een sterk verhaal mag best iets sterker verteld worden. Gezelligheid, goede muziek, sterke verhalen, een lekker Zuid-Duits biertje en harde wos: Geneuglik!

 

Kapitein der Capriolen

 

Ik ben niet echt handig. Zeg maar rustig ONHANDIG! Een lampje in een fitting draaien; dat lukt nog net. Een schilderijtje ophangen, daar begin ik helemaal niet aan. Dat laat ik graag door m’n buurman Wim Schoneveld of m’n adjudant Zum Wolthaus doen.

Ga je een avond met mij op stap of we gaan optreden met de Reeperbahner, dan kun je rustig wat capriolen verwachten. Het gaat vaak niet zoals gepland. Improviseren doen we graag!

Het dreigt vaak mis te gaan, maar het komt uiteindelijk allemaal weer goed. ‘As Zum Wolthaus d’r ma bi-j is….’

 

Jonckheer van Moanschie en Snorrewind

 

M’n vader is van ‘Moanschie’ en m’n moeder is van ‘Snorrewind’. Allebei families waar ik trots op ben en écht wat mee heb. Ik ben een absolute familieman en daarom deze titel.

Wi-j doet ’t samen!

Martijn en ik zijn echt tot op het bot en meer dan 100% gemotiveerd om dit te gaan doen! We voelen ons vereerd, echt waar.

Als we op pad zijn met de Reeperbahner en we beginnen bijna met optreden, zeg ik meestal tegen de jongens: “Alloh, d’r an! Die zaal moet koste wat het kost weer op de kop. Gin Half wark!”

Deze regeerperiode beschouwen we dan ook maar als één groot optreden! En we willen jullie als Keunedarp vragen ons op alle fronten te steunen en als een blok achter ons te staan! We maken er een grandioos carnavalsjaar van.

Alloh, gin half wark. D’r an! Want carnaval, dat viert wi-j hier in Keunedarp niet alleen.

Nee…..

 

‘Wi-j doet t samen!!’

Alaaf!

Prins Hens van Kalverderk & adjudant Zum Wolthaus

Prins Hens van Kalverderk en Adjudant Zum Wolthaus